UŞAK / MERKEZ - Uşak Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

MODA TASARIMI

Kadın Terziliği

Moda Tasarımı Bölümü

Moda Tasarımı Bölümü; Dokuma Tasarımı, Baskı Tasarımı ve Giysi Tasarımı sanat dallarından oluşmaktadır. Tekstil, hazır giyim ve moda sektörüne çağdaş, yaratıcı ve özgün tasarımlar üretebilen, modayı oluşturabilecek öncü fikirleri değerlendirebilen, malzemeyi ve üretim tekniklerini bilen tasarımcılar yetiştirmeyi amaçlar. Eğitim programları; öğrencilerin kişisel özelliklerini ve yeteneklerini geliştirebilmelerini, biçim, renk, malzeme, yapı, işlev ilişkilerini kurarak kişiliklerine uygun sentezlerle yaratıcı ve özgün öneriler sunabilmelerini amaçlayan bir yaklaşımla oluşturulmuştur.

Giyim arayışı ihtiyacı olan bu yönde gelişen eğitim (moda eğilim) ihtiyacını karşılamak üzere güncel anlamda daha önce denenmemiş şekilde yeni nesil tekstil ürünlerinin kullanılması veya maliyet nedeniyle yeni nesil olmayan kullanılagelen standart malzemelerle elbise kalıbının tekrar güncel anlayışın ihtiyacına cevap verebilecek şekilde tekrar yorumlayan bir sanat tasarımı bölümü olarak da değerlendirilebilir.

Moda Tasarımı Bölümünün İş Alanları Nelerdir ?

-Serbest Moda Tasarımcısı olarak çalışılabilir.
-Özel kurumlarda Stilist, Styling ve Görsel Tasarcı olarak çalışabilirler.
-Moda ile ilgili alanlarda Blogger olarak çalışabilirler.
-Tekstil üzerine faaliyet gösteren firmaların Marka Yöneticiliğini yapabilirler.
- Güzel Sanatlarla ilgili eğitim ve araştırma kurumlarında akademik ve öğretici eleman olarak çalışılabilirler.
-Üniversite ve yüksek okullarda seçmeli dersler sorumlusu olarak çalışabilirler.

-Kendi işyerini açabilirler.

-Formasyon eğitimi alarak moda tasarımı öğretmeni olabilirler.

KADIN TERZİLİĞİ

Kadın terzisinin sahip olduğu yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.
Amacı: Giyim Üretim Teknolojisi alanında kadın terziliği mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

Kadın Terzisi, kadın giyimini oluşturan elbise, pantolon, etek, bluz, gömlek, ceket, gelinlik, gece kıyafeti, manto gibi giyim eşyalarını kişilerin isteğine göre imal eden ve bunların onarımını yapan kişidir.Bu mesleği yapacak kişilerin el göz ve ayaklarını eşgüdümle kullanabilen, renkleri ayırt edebilen, dikkatli, titiz, sabırlı, eleştiriye açık, ayrıntıları algılayabilen, değişik görüşlere ve yeniliklere açık kişiler olması gerekir.

Yayın: 06.10.2019 - Güncelleme: 12.02.2020 12:48 - Görüntülenme: 2383

Etiketler :